EKOLOGISKA KLÄDER

Köp ekologiska kläder – bättre för både dig och miljön.

Ekologisk bomull odlas utan bekämpningsmedel till skillnad från vanlig bomull där en mängd olika gifter används. Vad många kanske inte vet är att bomullen är den mest besprutade grödan och man kan se att både människa och natur påverkas negativt av detta. Skadeinsekterna blir resistenta mot kemikalierna viket leder till att det behövs kraftigare bekämpningsmedel och det hela blir till en ond spiral. Dessutom sitter en del kemikalier kvar i tyget och följer med ut i avloppsvattnet vid tvätt. Det är inte heller bra att ha textilier som innehåller gifter direkt mot kroppen.

Varför ska man köpa ekologiska kläder?

Ekologiskt odlad bomull är bättre för miljön och för bomullsodlarna som slipper handskas med hälsofarliga gifter. Den håller också generellt högre kvalitet på grund av att dess fibrer är längre och segare eftersom har fått växa till sig under en längre tid än vanlig bomull. Alla märken vi säljer använder sig av ekologisk bomull och textilier som är certifierade av antingen SKAL, Oeko-Tex®, Control Union eller ECOCERT som garanterar giftfri produktion utan bekämpningsmedel.


En del av de t-shirts som vi säljer här på EKOLOGISKA T-SHIRTS består av både bambu och ekologisk bomull. Bambu kan växa utan bekämpningsmedel och är 100 % nedbrytningsbar. Den kräver ingen bevattning eller konstgödsel och är dessutom otroligt mjuk och skön. Eller som Hundräven uttrycker det ”Bambu är ett mycket miljövänligt alternativ till bomull. Tyget är tunt och lent, lite silkesaktigt, ganska underbart.”

EKO=REKO

Handla ekologiska t-shirts i vår online butik:

T-shirts killar, T-shirts tjejer, Barn t-shirts, T-shirts 2-pack, Presentkort, Alla t-shirts

Välj bland våra schyssta ekologiska klädmärken:

C/O Berge, EDUN LIVE, Frepps, Hundräven, Kärleksgatan, Red Robot, Skank, Spunky

Hitta bland olika t-shirts kategorier för killar:

Attityd, Djur & natur, Grafiska, Mode, Musik, Politik, Retro, Skate & surf, Streetwear, Udda & arty

Hitta bland olika t-shirts kategorier för tjejer:

Attityd, Djur & natur, Grafiska, Mode, Musik, Politik, Retro, Skate & surf, Streetwear, Udda & arty

Köp dina ekologiska kläder hos oss, alltid fri frakt:

Strumpor i bambu, Hoodies/Huvtröjor, Mössa & halsduk, Barnkläder, Ekologiska kläder

Copyright © 2018 EKOLOGISKA T-SHIRTS: Företagsinformation | Köpvillkor | Kontaktinformation | FAQ | Information om våra klädmärken

www.EkologiskaTshirts.se. Org.nr: 760829-7813. VAT/Momsnr: SE760829781301. Vid frågor kontakta oss via e-post eller telefon: 0767-94 60 98